Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، شلمچه منطقه‌ای مرزی در شمال غربی خرمشهر است. آخرین نقطه‌ فی‌مابین دو کشور ایران و عراق و نزدیکترین منطقه به شهر بصره. شلمچه از سویی کربلای ایران به شمار می‌رود و از سوی دیگر دروازه‌ی طلایی صادرات و واردات میان ما و کشور همسایه است.

صادرات، فرصتی برای افزایش فروش و ایجاد درآمد‌های جدید و واردات، بستری برای دستیابی به منابع ارزان قیمت کالاهای اساسی است و شلمچه به عنوان یک مرز بین‌المللی نقش مهمی در رونق اقتصادی کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو بزرگترین پایانه صادراتی خاورمیانه به عنوان پنجمین پایانه صادراتی جهان در این پایانه مرزی بنا شده است.

6 تن صادرات غیرنفتی از مرز شلمچه

محمدرضا همتی فعال اقتصادی و مدیر دفتر ایران و رئیس کشوری کانون اقتصادی ایرانیان خارج از کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به صادرات حدود 6 هزار تن کالای غیرنفتی از مرز شلمچه به کشور عراق طی سال گذشته، اظهار کرد: این بارهای صادراتی عمدتا شامل دو هزار و 266 تن میوه و تره‌بار، 130 تن مواد پلاستیکی، یکهزار و 113 تن مصالح ساختمانی و یکهزار و 312مواد معدنی بوده است.

آزادسازی واردات نوشیدنی و لبنیات به عراق

وی گفت: دولت عراق اخیرا بر اساس مصوبه شورای نخست‌وزیری این کشور طی فهرستی صادرات انواع نوشیدنی‌های گازدار، آب‌‌میوه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، آب‌معدنی، لبنیات پاستوریزه، ذرت، سیب‌زمینی، بستنی، نمک‌طعام و برخی دیگر از اقلام خوراکی را آزاد اعلام کرده است و از ابتدای فروردین‌ماه حدود 6 هزار دستگاه کامیون عراقی از مرز شلمچه به سمت مرز عراق بارگیری کردند.

واردات کالا از ایران خواست مردم عراق است

این فعال اقتصادی با اشاره به خواست مردم عراق برای واردات کالا از ایران گفت: دولت مرکزی عراق در برخی مباحث مربوط به صادرات کالا و توسعه آن مشکلاتی با دولت ایران داشت که هم‌اکنون این مشکلات مرتفع شده است.

همتی با بیان اینکه کشور عراق چاره‌ای جز کنار آمدن با ایران در حوزه صادرات و واردات ندارد، گفت: بالا بودن کیفیت کالاهای ایرانی، کوتاه بودن مسیر مبادله کالا و مقرون به صرفه بودن قیمت کالاهای وارداتی سبب گشایش مرزهای صادرات کالا از کشور ایران به عراق شد.

کرونا سبب کاهش درآمدهای ارزی ایران

رئیس کشوری کانون اقتصادی ایرانیان خارج از کشور، بسته‌شدن مرزها به دلیل شیوع ویروس کرونا را عاملی برای کاهش درآمدهای ارزی کشورمان در سال‌های اخیر دانست و اظهار کرد: صادرات کشور ایران به عراق حدود 7 میلیارد دلار بود که در سال 98 به دلیل بسته شدن مرز میان ایران و عراق به خاطر کرونا این درآمدهای ارزی کاهش یافت.

وی افزود: در سال جدید با باز شدن مرزها و با احتساب صادرات برق نزدیک به 9.5 میلیارد دلار صادرات به کشور عراق انجام شده است و در حال حاضر به دلیل اینکه هیچ مشکلی برای مبادله کالا در مرزهای شلمچه و چذابه وجود ندارد، امکان افزایش درآمدهای ناشی از صادرات نیز وجود دارد.

همتی با اشاره به سیاست‌های دولت سیزدهم برای مقابله با قاچاق کالا از مرز شلمچه گفت: دارا بودن 1400 کیلومتر مرز مشترک بین ایران و عراق امکان قاچاق کالاهایی مانند گوسفند، گوشت، اقلام پروتئینی و سیب‌زمینی که یارانه دولت به آنها تعلق می‌گرفت را افزایش می‌داد.

وی افزود: از این رو دولت سیزدهم تصمیم گرفت یارانه دولتی یکسری از اقلام ضروری و مورد نیاز برای معیشت مردم را حذف کند و با این سیاست کلان جلوی قاچاق را گرفت.

این فعال اقتصادی گفت: با ممنوعیت صادرات که در سالهای گذشته انجام شد، نه می‌توان قمیت‌ها را کنترل کرد و نه ‌می‌توان از قاچاق کالا جلوگیری کرد. با این کار فقط گردش ارزی و اشتغال و سودآوری در کشور کاهش پیدا می‌کند که در حال حاضر برای انجام صادرات از مرز شلمچه تصمیمات خوبی در دولت سیزدهم گرفته شده است.

صادرات قیمت را افزایش نمی‌دهد

وی با بیان اینکه مردم نگران افزایش قیمت به دلیل صادرات نباشند، گفت: مردم توجه داشته باشند که صادرات برای اقلام و کالاهایی انجام می‌شود که از مازاد تولید و مازاد مصرف در کشور برخوردار هستند و اگر افزایش قیمتی هم در برخی محصولات نظیر صیفی‌جات مشاهده می‌شود، ناشی از عدم مدیریت در توزیع یا مشکلات ایجاد شده در حوزه نقل‌وانتقال این محصولات در کشور است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، هم اکنون میزان صادرات غیرنفتی ایران به عراق از 14 درصد در سال 96 به 19 درصد در سال 1400 افزایش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: منطقه اقتصادی شلمچه قاچاق از مرز شلمچه مرز شلمچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۴۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول

رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در حوزه گوشت قرمز نشان از نوسان قیمتی بسیار این کالا از ۴۵۰ تا ۸۸۰ در فروشگاه‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر دارد.

به گزارش مشرق، رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در حوزه گوشت قرمز نشان از نوسان قیمتی بسیار این کالا دارد. تفاوت قیمت گوشت گوسفندی از ۴۵۰ تا ۸۸۰ در فروشگاه‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر در مناطق مرکزی و رو به پایین، ضروری می‌کند تا به این بخش از بازار رسیدگی بیشتری شود.

البته وضعیت در بازار گوشت مرغ و تخم مرغ مناسب است و امید است مدیریت تثبیت قیمت این کالاها ادامه داشته باشد.

قیمت فرآورده‌های لبنی در محصولات پر مصرف هنوز تغییر نکرده و نرخ لبنیات با قیمت نیمه دوم سال گذشته عرضه می‌شود.

در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید (تمام قیمت‌ها به هزار تومان و برای وزن یک کیلو گرم است).

قیمت کالاهای اساسی

کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه، سردست و راسته گوسفند ۵۵۰-۶۹۰ ۶۵۰
ران گوسفند ۷۰۰-۸۸۰ ۷۲۰
گوشت منجمد گوسفند ۴۵۰ ۴۵۰
سردست گوساله ۵۱۰-۵۵۰ ۵۵۰
ران گوساله ۵۷۰-۵۹۰ ۵۷۰-۵۹۰
گوشت منجمد گوساله ۲۹۹-۴۱۰ ۳۹۰-۴۱۰
کله و پاچه ۵۵۰-۶۷۰ ۷۹۰
گوشت چرخ کرده ۲۷۵-۵۵۰ ۳۲۵-۵۰۰
گوشت مرغ ۷۸-۸۲ ۷۸
گوشت مرغ بدون کمر ۷۷-۸۰ ۷۴.۸۰۰
گوشت مرغ با کمر ۶۷-۷۹ ۵۹.۸۰۰
گوشت چرخ کرده مرغ ۱۳۰-۱۸۲ ۱۳۰
قزل آلا ۱۶۸-۱۸۴ ۱۷۴-۱۸۴
میگو پرورشی ۳۹۰-۴۵۰ ۳۹۰
میگو دریایی ۷۹۰ ۷۹۰
تخم مرغ دولتی (شانه ۳۰ عددی) ۷۹-۱۱۰ ۶۹-۸۹
شیر بطری کم چرب ۲۶ ۲۶
شیر بطری پر چرب ۲۷ ۲۷
پنیر سفید ۴۰۰ گرمی ۴۴.۴۰۰ ۴۴.۴۰۰
ماست ۹۰۰ گرمی ۴۱ ۴۱
خامه ۲۰۰ گرمی ۳۲.۵۰۰ ۳۲.۵۰۰
ماکارونی ۵۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۱۹ ۱۹
ماکارونی ۷۰۰ گرمی قطر ۱.۵ ۲۷ ۲۷
قند ۷۰۰ گرمی ۳۷ ۳۷
شکر ۳۴-۴۲ ۳۴-۳۵
روغن نیمه جامد ۴ کیلویی ۲۶۱.۷۰۰ ۲۶۱.۷۰۰
روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (سرخ کردنی) ۹۱.۹۰۰ ۹۱.۹۰۰
روغن آفتابگردان ۱.۸ لیتری (پخت و پز) ۹۷.۹۰۰ ۹۷.۹۰۰
رب گوجه فرنگی ۵۴.۹۵۰ ۵۴.۹۵۰
برنج هاشمی ۱۲۰ ۱۲۰
برنج طارم ۱۱۰ ۱۱۰
برنج فجر ۱۰۰ ۱۰۰
برنج شمشیری ۹۰ ۹۰
تن ماهی ۱۵۰ گرمی ۷۹.۹۰۰ ۷۹.۹۰۰
نخود بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۰۱.۹۰۰ ۱۰۱.۹۰۰
نخود (فله‌ای) ۶۵-۷۲ ۷۲
عدس بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۱۹.۹۰۰ ۱۱۹.۹۰۰
عدس (فله‌ای) ۸۹-۹۵ ۶۸-۹۵
لوبیا چیتی (۹۰۰ گرم) ۱۴۴.۹۰۰ ۱۴۴.۹۰۰
لوبیا چیتی (فله‌ای) ۱۰۳ ۱۰۳
لوبیا قرمز بسته بندی فروشگاهی (۹۰۰ گرم) ۱۴۴.۹۰۰ ۱۴۴.۹۰۰
لوبیا قرمز (فله‌ای) ۱۱۳ ۱۱۳
لوبیا سفید (فله‌ای) ۸۵-۱۲۰ ۱۲۰
لوبیا چشم بلبلی (فله‌ای) ۹۲ ۹۲
ماش ۷۳ ۷۳
لپه ۷۹ ۷۹
منبع: مهر

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • صادرات ۲۰۰ میلیون پوند کالا و خدمات ایران به انگلیس در ۲۰۲۳
  • رشد ۹۸ درصدی صادرات کالا از گمرک خسروی
  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • وزارت جهاد تذکر گرفت؛ جلوگیری از صادرات جهت تنظیم بازار ممنوع است
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • برنامه ریزی برای صادرات ۳ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق
  • صادرات کالاهای اظهارشده در گمرک خسروی رشد ۹۸ درصدی داشت
  • دو چالش پروژه راه آهن شلمچه-بصره؛ مین روبی و ساخت پل
  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول